Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани
Популярно

Разширяват зоопарка в Шумен

Близо три месеца след като отвори отново врати за посетители, разширяването на зоопарка в Шумен продължава. Амбицията на управата на къта е до края на септември и началото на октомври да има нови обитатели, които да радват деца и възрастни.

За първи път оперативна програма “Околна среда” предвижда ресурси за развитието на зоопарковете в България. Средствата са на конкурсен принцип и зоологическите градини ще трябва да подготвят съответните планове и документация, за да получат допълнителното финансиране.

За предстоящите решения и проекти, но и за това как знойното лято и температурните рекорди се отразяват на животните в парка, чуйте разговора на Доротея Генчева с директора на общинското предприятие „Паркове и обредна дейност“ Златин Кайряков.

Освен поставените вентилатори и дъждовалните станции, за допълнителния комфорт на обитателите в зоокъта, се грижат  специалисти, които изготвят за животните седмични летни менюта. Набляга се на леки храни, плодове, зеленчуци и повече вода. Част от обитателите на зоопарка вече имат нови поколения – доказателство, че са спокойни, в дружелюбна среда, макар и далеч от естествените си местообитания.

Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Виж също и:
Close
Back to top button