Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

Новият областен поема водата

Работна среща по проблема с искането на фирма “Кумер” ООД за спиране на тока на обекти на ВиК Шумен заради неплатени задължения свиква областният управител проф. Добромир Добрев. Поканени за участие в срещата са кметовете на общини в област Шумен, управителят на „Водоснабдяване и канализация-Шумен“ ООД Иван Пушкаров и представители на „Български ВиК Холдинг“ ЕАД. Срещата беше планирана за 31 юли, но се наложи нейното отлагане за днес заради смяната в ръководството на областната администрация Шумен.

ВиК Шумен дължи за ток 7 млн. и 500 хиляди лева, а  Ирена Георгиева, изпълнителен директор на Българския ВиК холдинг каза, че водното дружество плаща текущите си сметки, но натрупаните до март тази година задължения остават непогасени. Това е причината от 9 август да започне спиране на тока на обекти на ВиК, което означава, че абонатите на дружеството ще останат без вода.

По този повод министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков коментира, че договор между ВиК Шумен и доставчика на ток за дружеството явно е бил сключен неизгодно.

Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button