Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Община Шумен организира кампания за профилактични медицински прегледи

Медицински специалисти от Диагностично-консултативния център в Шумен ще извършват безплатни профилактични прегледи по повод Световния ден на здравето – 7 април, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

В кампанията за профилактични прегледи на гражданите, от 8 до 12 април, ще се включат трима кардиолози, специалисти по вътрешни болести и ендокринология, пневмофтизиатрия, образна диагностика и очни болести. Желаещите да се възползват от инициативата, организирана със съдействието на местната администрация, могат да се запишат предварително на телефон 0895414747, отбелязват от общинския пресцентър.

Оттам припомнят, че Световният ден на здравето е глобална инициатива и всяка година се акцентира върху приоритетна тема, с която е ангажирана Световната здравна организация. Мотото на тазгодишната кампания е: „Моето здраве – мое право“. Тя има за цел да насърчи правото на всеки човек, където и да се намира, на качествено здравеопазване, образование и информация, както и на безопасна питейна вода, чист въздух, подходящо хранене, качествено жилище и достойни условия на труд.

Денят на здравето се отбелязва в България и като Ден на здравния работник.

Миналата година по повод Световния ден на здравето Общинският здравен център за информация, консултации и образование организира Ден на отворените врати и представи работата на екипа в областта на  информационната и превантивната дейност, както и при взаимодействието си с медицинските специалисти в училищата на територията на общината.

Източник: БТА

Подобни публикации

Виж също и:
Close
Back to top button