Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини

Куп нерешени проблеми по време на приемния ден на кмета

Много нерешени въпроси поставиха шуменци по време на поредния приемен ден на кмета проф. Христо Христов и неговият екип. Да бъде довършен пътя в една от вилните местности до Шумен – „Чаир дере“ поискаха гражданите Жечко Желев и Васил Василев. Отговорът на заместник-29

кмета по строителство арх. Николай Симеонов бе, че за оставащите 700-800м. от пътя са необходими около 35-40 хиляди лева. Ще се търси възможност те да бъдат заложени в бюджета на общината за 2025-та година, а още през тази година да започне проектирането на пътната отсечка.

Да бъдат поставени камери и неравности за ограничаване на скоростта в района на ППМГ “Н. Попович“ и VI Основно училище поиска Добромир Енчев. Заместник- кметът арх. Симеонов не отрече проблема и съобщи, че той ще бъде взет под внимание при разработката на генералния план за организацията на движението в Шумен. Той поясни още, че в момента във ВАС е обжалвано изпълнението на проекта Наредбата за изкуствени неравности. „Ще се направи проектиране и веднага щом стане законово възможно, ще се поставят изкуствени неравности по улицата“, каза Симеонов.

Редица проблеми, свързани с косенето, изграждането на тротоари, миенето на улици, неправилно паркиране около Професионалната гимназия по механотехника постави гражданинът Никола Николов.

Предстои да бъде приета нова методика, по която ще се изчислява „такса смет“.

Въпросът с контейнерите за разделно събиране също ще бъде поставен пред фирмата, пое ангажимент кметският екип.

Източник: БНР

Подобни публикации

Виж също и:
Close
Back to top button