Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниТОП новини

В Североизточното държавно предприятие има близо 800 декара нови гори, благодарение на проект

Общо 796 декара с нови гори са се появили на територията на Североизточното държавно предприятие (СИДП) благодарение на проект „Горите на Североизтока“, като до края на година ще бъдат залесени още 500 декара, съобщиха от пресцентъра на предприятието.

Основната цел на проекта е да бъдат премахнати насаждения от инвазивни чужди видове, които са в неблагоприятно състояние, и да се възстановят приоритетни горски местообитания в 10 защитени зони от мрежата Натура 2000, обясниха от СИДП.

Проектът, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Програма „LIFE Nature 2019“ на Европейската комисия, допринася и за подобряване на стратегическото планиране в горския сектор и осигурява възможности за обмен на опит, и добри практики с експерти от други европейски държави, допълниха от предприятието.

Планирани са около 1500 декара за залесяване и създаване на нови гори на територията на Североизточното държавно предприятие през тази година, съобщи на пресконференция на 2 април директорът на предприятието инж. Симеон Давидков.

Източник: БТА

Подобни публикации

Виж също и:
Close
Back to top button