Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниСпортТОП новини

Кметът похвали младите медалисти

Възстановяването на спортното училище в Шумен е приоритет за администрацията. Това каза кметът на общината проф. Христо Христов при срещата си със състезатели и треньори от клуба по свободна борба „Мадарски конник“ и клуб „Киокушин“. На борците, които през миналата година спечелиха 15 медала, кметът обеща по-добра спортна база. Проф. Христо Христов похвали школата на Кънчо Ненов, защото от години Шумен не е имал толкова сериозни успехи в национални състезания по борба.

 

 

„В периода около 1990 г. бяхме най-силни в България. Когато обаче спортното училище се закри, ние слязохме на ниво 0. Нашият клуб съществува от 7 години и постепенно напредваме. През миналата година взехме 15 медала от републикански първенства. Шампионката ни Емел Мустафова участва и в Европейското първенство. Тази година също се представяме добре. Борбата е един от най-българските спортове и трябва да го подкрепяме“, каза Ненов.

 

 

За тренировките по борба от скоро помага и украинецът Валери Савченко, който е бил с ръководна позиция в спортното училище на Херсон. Савченко си е поставил за цел да привлече в Шумен час от най-перспективните си ученици. Така ще ги спаси от войната и ще подсили шуменската школа.

 

 

Каратистите от школата на Даниел Димитров бяха похвалени за спечелването на 25 медала от национално състезание и международен турнир през месеца. „Има една смяна на поколенията при нас. Следва се естествения ход. Радвам се за успехите на децата и се надявам, че ще можем да зарадваме шуменци с още по-големи успехи”, заяви Димитров.

„Всичко става с труд и умора. Колкото повече кръв и пот по тренировки, толкова по-лесно е на състезанията. Както сенсея казва „Всяка среща трябва да ти е като финал“. Много важно е и удоволствието от победата“, обясни Ефе Велиев, републикански шампион до 12-годишна възраст.

Източник: БНР

Подобни публикации

Виж също и:
Close
Back to top button