Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Шумен купува електробуси

Съвместен проект за екомобилност подготвят общините Търговище и Шумен и „Шумен – пътнически автотранспорт“. Партньорството между две общини и един оператор на обществена услуга за превоз е задължително условие за кандидатстване по процедурата по Плана за възстановяване и устойчивост.

Поканата за партньорство е отправена към Търговище от шуменската местна администрация. Предстои на 31 август Общинският съвет да разгледа докладна на кмета д-р Дарин Димитров, с която се иска разрешение за кандидатстване и подписване на партньорското споразумение.

По проекта се предвижда Община Търговище да освети и сигнализира пешеходни пътеки, както и да изгради велосипедна инфраструктура в града. Идеята е да бъде изградена велоалея на ул. „Цар Освободител“, в участъка от светофарното кръстовище с ул. „Трети март“ до околовръстния път. Велотрасето ще бъде за двупосочно движение и ще бъде вместено в ширината на левия тротоар в посока София. Целта е новата алея да бъде свързана с вече съществуващата към Момина чешма.

Община Шумен ще кандидатства за закупуването на електрически автобуси и зарядни станции за тях. „Шумен – пътнически автотранспорт“ ще оперира транспортните средства след тяхната доставка. Минималният размер на безвъзмездните средства по всяко отделно предложение за изпълнение на инвестиция следва да е 2 млн. лв. с ДДС, а максималният – 8,3 млн. лв. с ДДС. Изисква се и до 10% собствено финансиране.

Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Виж също и:
Close
Back to top button