Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Съвместен проект за екологична мобилност

Търговище и Шумен подготвят съвместен проект за екологична мобилност

Община Търговище, Община Шумен и „Шумен – пътнически автотранспорт“ ООД подготвят съвместно проектно предложение по процедура “Екологосъобразна мобилност“ по Плана за възстановяване и устойчивост. Предстои Общинският съвет в Търговище да разгледа докладна на кмета Дарин Димитров, с която се иска разрешение за кандидатстване и подписване на партньорско споразумение, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Община Търговище планира да реализира дейности по осветяване и сигнализиране на пешеходни пътеки по проекта. Предвижда се и изграждане на велосипедна инфраструктура в града. Идеята е да бъде изградена велоалея на ул. “Цар Освободител“, в участъка от светофарното кръстовище с ул. “Трети март“ до околовръстния път. Велотрасето ще бъде вместено в ширината на левия тротоар в посока София. То ще бъде за двупосочно движение и ще е с ширина от 2,5 метра. Целта е новата алея да бъде свързана с вече съществуващата към Момина чешма.

БТА припомня, че през есента на 2021 г. бе извърнеш ремонт на велоалеята от град Търговище до местността “Парка” в околностите му.

Община Шумен ще кандидатства за закупуването на електрически автобуси и зарядни станции за тях. “Шумен – пътнически автотранспорт“ ООД, в качеството си на оператор на обществена услуга за превоз на пътници, ще оперира транспортните средства след тяхната доставка.

Партньорството между две общини и един оператор на обществена услуга за превоз е задължително условие за кандидатстване по процедурата. Поканата за партньорство е отправена към Търговище от шуменската местна администрация.

Минималният размер на безвъзмездните средства по всяко отделно предложение за изпълнение на инвестиция следва да е 2 млн. лева с ДДС. Максималният размер не може да надхвърля 8,3 млн. лева с ДДС. Кандидатите следва да осигурят и до 10 на сто собствено финансиране.

Докладната на кмета Димитров ще бъде разгледана на заседанието на Общинския съвет на 31 август. Тя е публикувана в уебсайта на Община Търговище.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Виж също и:
Close
Back to top button