Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Преасфалтирането буксува

Забавянето на уличните ремонти в Шумен е заради неизпълнени ангажименти от ВиК дружеството и телекомите. Това каза за Радио Шумен зам-кметът Боян Тодоров. Преди да се асфалтират улиците – трябва да бъде сменена част от ВиК мрежата. Всички телекомуникационни кабели, които на места все още висят по стълбове, е нужно да бъдат прекарани под земята. За целта се изграждат канали и шахти. В отделни улици затрудненията са свързани и с газопреносната мрежа.

„Забавяния се отчитат в ремонтите на почти всички улици, защото се изчакват водното дружество и телекомите да приключат със строителните си дейности“, обясни зам-кметът Боян Тодоров.

Тротоарите по второстепенните улици ще бъдат асфалтирани, добави той. „Тази настилка е по-лесна за поддръжка и ремонтни дейности. Плочки ще бъдат поставени само по тротоарите в централната градска част. Павираните улици няма да бъдат асфалтирани, за да се запази автентичният облик на града“, обясни още зам.-кметът.

Недоволни от забавянията са жителите на улици около „Арена Шумен“. „Работи се по един ден в седмицата. Трудно намираме места за паркиране и целият квартал е блокиран от април. При последните дъждове имаше наводнени мазета. Водата дойде от изкопите, които са направени. Премахването на стария асфалт започна около Великден, но спряха, защото решиха, че ще се сменя цялата главна тръба за водоподаването“, разказа жител на ул. „Ружа Тенева-Северина“.

„Възможно е да има забавяне, но е важно ремонтите да бъдат изпълнени както трябва“, каза зам.-кметът Тодоров. Надеждите на общинското ръководство са, че до края на годината улиците в списъка за ремонт с пари от 20-милионния заем ще бъдат преасфалтирани.

Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button