Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини
Популярно

Младежкия дом и Летния театър на финала

Ремонтите на Младежкия дом и Летния театър са на финала. Двете сгради ще бъдат готови до края на месец юли. За да открият възродения Летен театър в Шумен ще дойдат ансамбъл „Българе“. Това обяви пред медиите кметът на Шумен Любомир Христов, който на изнесен брифинг днес провери как се изпълнява строителството на двата обекта.

Ремонтите на двете сгради започнаха през пролетта на миналата година.

Окончателно завършена е сцената на Летния театър, подготвят се трибуните, завършени са санитарните и други помощни помещения. Предстои оформяне на външната част, която е извън проекта. Съществуващият подход ще се запази, като ще бъдат изградени два допълнителни. Тротоарът и осветлението пред Летния театър ще бъдат изцяло обновени.

„Към финала сме на завършване на много важни за шуменци придобивки. Повече от 25 години Летният театър не функционираше. Остава да се боядисат стените, на места да се замаже. Предстои оформяне на външната част, която е извън проекта“, обясни кметът.

Очакванията са първият концерт в обновения Летен театър да се състои след два месеца, а първи на сцената ще стъпят ансамбъл „Българе“.

Летният театър ще има 900 места, разположени амфитеатрално. В атриума ще бъдат изградени сладкарница и книжарница за детска литература. Ще има и две зали за т.нар. „тихи игри“. По договор строителството на Летния театър трябваше да продължи 200 дни. Стойността на ремонта е 2,400 милиона лева.

На 99% е изпълнен и ремонта на Младежкия дом, в момента текат довършителни дейности, обясни отговорникът на обекта Драгомир Василев от „Автомагистрали Черно море“.

Източник: www.shumenonline.bg

Подобни публикации

Back to top button