Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Любопитно
Популярно

„Мис Планет 2022“ и „Мис България 2021“ Сара Младенова чете пред съучениците си в Шумен в Деня на европейските автори

„Мис Планет 2022“ и „Мис България 2021“ Сара Младенова чете пред съучениците си в Средно училище (СУ) „Йоан Екзарх Български” в Шумен днес разказа „Албена“ от Йордан Йовков. Изявата й бе по повод първото издание на новата инициатива за Деня на европейските автори.

Хуманитарното училище в областния град се включва в новата общоевропейска инициатива с мисията да обедини книгите и учащите се, стремейки се да свърже европейците с четенето и да им помогне да открият европейската литература, нейното езиково и културно многообразие.

За лице на инициативата в СУ „Йоан Екзарх Български“ е избрана дванадесетокласничката Сара Младенова, носителка на най-престижните титли за красота – „Мис България“ и „Мис Планет“. Тя прочете днес на съучениците си Йовковия разказ „Албена“, който утвърждава красотата като ценност и потребност на всяко човешко създание, уточниха за БТА от учебното заведение.

Оттам допълниха, че с тази инициатива се откриват поредицата от събития, свързани с честването на патронния празник на СУ „Йоан Екзарх Български” в Шумен.

Както БТА съобщи, Денят на европейските автори е нова инициатива на еврокомисаря Мария Габриел, която цели да насърчи четенето сред младото поколение, разкривайки пред учениците богатството на европейската литература. Днес в 1100 училища в Европа писатели и ученици ще четат откъси от любими книги.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Виж също и:
Close
Back to top button