Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Кметът на Шумен се срещна със зам.-посланикa на Украйна

Кметът на Шумен проф. д-р Христо Христов прие в кабинета си заместник-посланикa на Украйна в България Анна Тертична, бившия посланик на България в Украйна Красимир Минчев и председателя на Софийския форум за сигурност Йордан Божилов.

В разговора участва и заместник – кметът по култура и образование проф.Светла Станкова.
На срещата беше обсъденa възможността от осъществяване на военна мобилност и включване на Шумен и градовете от Североизточният район в основен международен коридор от пътната инфраструктура с първостепенно геополитическо значение. „За нас е много важно вашето съдействие за преминаването на стоки през нашия регион, а това би променило икономическия облик на града и района“, бяха думите на проф. Христов към гостите.
„Каквото и да говорим за актуалните политически въпроси, за двустранното икономическо сътрудничество, виждаме, че за всички е най – важно да говорим за това през призмата на националната безопасност и сътрудничеството по тази линия, защото ако няма мир и сплотеност нищо друго не би просъществувало“, каза в обобщение след разговорите заместник-посланикът на Украйна в България Анна Тертична.
Поводът за визитата на гостите в Шумен бе откриването на изложба “Солидарни с Украйна! Ужасът на войната срещу Украйна в снимки и детски рисунки”, която може да бъде разгледана до 14-ти февруари в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров”.

Източник: www.novinata.bg

Подобни публикации

Back to top button