Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

Шуменски информатици тръгват за медали

Младежкият национален отбор на България по информатика отпътува за Грузия за участие в Европейската младежка олимпиада. В тима са включени трима ученици от Шумен – деветокласничката Симона Христова и осмокласниците Серкан Рашид и Иво Иванов, всички те възпитаници на Природоматематическата гимназия „Нанчо Попович“. Четвъртият участник в състава е Андрей Стефанов, ученик в 8 клас в Първа частна математическа гимназия в София.

Техни ръководители са Илиян Йорданов от Института по математика и информатика към БАН и Димитър Добрев от Шуменския университет. Заедно с отбора е и ръководителят на шуменската Школа А&Б Бисерка Йовчева, която е съосновател и част от ръководството на Европейската младежка олимпиада по информатика.

В надпреварата в Грузия ще участват 100 състезатели на възраст до 15,5 години. Те са представители на 24 държави, съобщават от Сдружението на олимпийските отбори по природни науки.

Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button