Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияИкономикаНовиниТОП новини
Популярно

Североизточното държавно предприятие ще реализира проект за подобряване на природозащитното състояние на територията си за над 11,2 млн.лв.

Североизточното държавно предприятие (СИДП) ще реализира проект “Подобряване природозащитното състояние на територията на СИДП ДП” по Оперативна програма “Околна среда 2014 -2020г.”, на стойност над 11 256 000 лева, в четирите области на обхвата си – Шумен, Варна, Добрич и Търговище. Това съобщи на пресконференция днес директорът на СИДП инж. Ради Иванов, в присъствието на областния управител на Шумен проф. Христо Христов, представители на Шуменския университет, лесовъди, еколози, преподаватели в детски градини и училища, служители на държавни и общински институции, и журналисти.

По думите му проектът е важен поради няколко аспекта – икономически, екологичен, социален, технически и образователен. “Проектът предвижда залесяване на 1 159 дка държавни горски територии, като част от тях са в рамките на защитени територии от Натура 2000, сред които Камчийска, Котленска и Еменска планина, Провадийско-Роякско и Шуменско плато, Суха река и други”, се уточнява в прессъобщението на СИДП за пресконференцията.

Освен залесяване с нови гори, по проекта е предвидено да бъдат наети на работа и работници, които трудно се реализират на пазара на труда, да бъдат закупени нови трактори за работа в горите на стопанствата в СИДП, да се издадат 10 000 книжки, предназначени за деца, работа с ученици и студенти от различни учебни заведения. Крайният срок за изпълнение на проекта е декември 2023 година, бе съобщено на пресконференцията.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Виж също и:
Close
Back to top button