Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини
Популярно

Приключи част от проекта по р. Енчова

Приключи и вторият етап на проекта за покриване на р. Енчова от кръстовището до Лидл до кръговото на Пети полк, който предвиждаше и благоустрояване на района. Това е един от най-големите инфраструктурни проекти, който нашият екип реализира, каза кметът Любомир Христов, който заедно със зам.-кмета инж. Боян Тодоров, ръководителя на обекта Анатолий Николов и представителя на изпълнителя „Автомагистрали „Черно море“ представиха завършения обект днес на изнесена пресконференция.

Стойността на обекта е 3,2 млн. лв. „Направихме две допълнителни платна, осигурихме енергоспестяващо осветление по цялата дължина на отсечката, изградихме част от велоалеята, която ще продължи в посока от моста на Пети полк до гръцкия блок. В трите участъка на зоната за отдих, ще има разположени кръгли пейки, за които сме дали поръчка и ще бъдат скоро доставени С допълнително изградена ограда ще бъде обезопасена детската площадка, изградихме нов водопровод, върху който сме изградили 56 нови безплатни паркоместа.

Имаме проблеми с държавни частни фирми и оператори, поради които не можахме да сменим стълбовете от северната страна на Марица, проблем има с оператори които не правят свои инвестиции, и след време ще започнат да копаят там, където ние сме изградили инфраструктура.

Проектът продължава с участък 3 /от моста на Пети полк до гръцкия блок/. В момента се подготвя обществена поръчка, той ще е на стойност 3,8 млн. лв.. Тук ще бъдат изградени допълнително две платна, защото пътуващите по две ленти успоредно на покрития участък, след кръговото на Пети полк преминават в една лента, което затруднява до известна степен движението. Ще бъде разширен още и мостът на кръговото на Пети полк. В този участък реката няма да бъде покривана, ще бъдат изградени само бетонно корито до следващото кръстовище до гръцкия блок.

Следващият участък е от кръговото до гръцкия блок до моста на Бялата пръст, по който започна работа скоро. Там има направена обществена поръчка, има избран изпълнител. Там също се предвижда само бетониране на коритото и облагородяване на района, покрай реката ще върви и велоалеята. Средствата за този участък са 3,2 млн. лв., от които общината ще дофинансира 1,4 млн. лв., отпуснати от МРРБ.

Изпълнител на обекта е „Автомагистрали „Черно море“ АД.

Според Боян Тодоров покриването на реката е бил най-тежкият участък от работата по този проект, но благодарение на технологията, която „ Автомагистрали“ са предложили, това доста е поевтинило покриването. „Трудностите бяха не само от полагането на тръбите, но и от множеството тръби и комуникации, които съществуват край нея, но изпълнителите се справиха добре“, коментира Тодоров.

Поставени са камери по цялото трасе, ново енергоспестяващо осветление, напомни кметът.

Източник: www.shmoko.bg

Подобни публикации

Виж също и:
Close
Back to top button