Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Панорама на средното образование в Шумен представя на седмокласници възможностите за обучение в 14 училища

На Панорама на средното образование в Шумен, пред сградата на Драматично-кукления театър (ДКТ) „Васил Друмев“ в града, се предоставя на седмокласниците и родителите им информация за възможностите за обучение в 14 училища – 11 в Шумен, две във Велики Преслав и едно в Нови пазар.

„Панорамата е ежегодна, в помощ на учениците, които искат да се ориентират правилно, кариерно, след кандидатстване след седми клас“, каза пред репортер на БТА началникът на Регионалното управление на образованието (РУО)  Кремена Маринова.

Тя и областният управител на Шумен проф. Добромир Добрев откриха събитието, което за пръв път се провежда на открито. Проф. Добрев подчерта значението му за по-добрата информираност на кандидат-гимназистите, които и с родителите си предстои да вземат решение къде да продължат обучението си.

„Искам да приветствам усилията на Регионалното управление на образованието в тази посока. Важно е да се знае, че в Шумен и областта има добри училища, които предлагат разнообразие от профилиране след седми клас, има и добра материална база, която става все по-хубава“, заяви проф. Добрев и пожела успех на началника на РУО – Шумен Кремена Маринова и на екипа й в работата им за следващата стъпка- подобряване на резултатите на учениците от националните външни оценявания.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button