Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Култура

Отварят пещера “Бисерна” за туристи от 10-и април

Влизането ще става само при предварително записване в дирекцията на ПП “Шуменско плато” на тел.054/ 800 765. Работното време ще е от сряда до неделя включително, като почивни дни ще са понеделник и вторник. Предвидено е в делничните дни часовете на влизане да са 10 ч., 11.30 ч. и 13 ч. , а в празничните и почивните дни групи ще се приемат съответно от 10 ч., 11.30 ч., 13 ч. и 15 ч, съобщиха от ДПП.

Припомняме, че маршрутът вътре е дълъг около 800 метра в едната посока. До пещера “Бисерна” се стига пеша, тъй като горския път не е подходящ за автомобили. Превозните средства могат да бъдат паркирани на асфалтовия път преди завоя за вилата на Община Шумен. Пешеходните маршрути са два – от парк “Кьошкове” – “Урок по горската пътека” и от разклона за Крепостта “Стария град” по пътя за вилата на община Шумен. Табели са поставени по всички маршрути.

Температурата в пещера “Бисерна” е 10 градуса и затова е необходимо посетителите да имат топла дреха. Заради високата влажност и пещерните води се препоръчва туристите да са с подходящи затворени обувки.

Източник: www.focus-news.net

Подобни публикации

Back to top button