Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Обновяват селата

Обезопасяването и подмяната на счупени съоръжения по детските площадки в селата е първият приоритет за шуменската администрация. Програмата за селските райони бе представена на среща с кметовете на по-малките населени места от Николай Симеонов, зам.-кмет по строителство и екология в община Шумен.

Обезопасяването на селата с видими пешеходни пътеки и поставянето на неравности, които да карат шофьорите да намаляват скоростта е вторият приоритет.

Предвидено е финансиране за подобряване на централната част на селата Салманово, Дибич, Мараш и Мадара. Кърпежите на дупки по улиците, особено по транзитните маршрути, и премахването на опасните клони, са другите приоритетни задачи, насочени към селата в община Шумен.

„Администрацията ще опита да участва в проекти, които да осигурят финансиране за цялостна подмяна на осветлението в малките населени места. Защото към момента имаме ресурс само да подменяме изгорели лампи и опасни стълбове“, обясни Симеонов.

Жителите на селата не знаят къде да си изхвърлят едрогабаритните отпадъци като бидони, хладилници, мебели и матраци, обясниха по време на срещата кметове от селата в шуменска област.

Чуха се предложения да бъдат обособени депа, на които вещите да бъдат съхранявани във всяко село, а веднъж в месеца да бъдат извозвани. Това може да се случи най-рано след година, когато в Шумен трябва да заработи станция за сепариране на големи отпадъци, обясни Симеонов.

Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button