Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Mерки за осигуряване на спокойствието по време на учебната година

Засилено ще бъде полицейското присъствие в района на всички училища и учебни заведения в Шуменско на 15 септември, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен. Предприети са и всички необходими мерки за осигуряване на спокойствието и по време на учебната година.

„Надяваме се водачите да бъдат изключително внимателно, а най-малките участници в пътното движение да пресичат само на обозначените места. Ще бъде осигурено полицейско присъствие в района на учебните заведения в часовете, в които децата се водят и посрещат от училище. Водачите трябва и ще виждат, че има контрол, като идеята не е да търсим нарушения, а вниманието им да бъде заострено, да спазват правилата и да пазят децата. Основната ни цел е да нямаме инциденти с деца“, отбелязва  гл. инсп. Веселин Георгиев от сектор „Пътна полиция“ в ОДМВР – Шумен, цитиран от пресцентъра й.

Традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!” ще бъде през септември и октомври 2023 г. Седмицата от 16-и до 22 септември е обявена за Седмица на детската пътна безопасност под наслов „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!”, а 20 септември е определен от ROADPOL за Ден без жертви на пътя, уточняват от пресцентъра на полицията в Шумен.

От там допълват, че продължават дейностите, свързани с обезпечаване сигурността на децата и пътната им безопасност преди и по време на новата учебна година. На територията на районните управления в област Шумен полицейски служители проведоха беседи с родители и деца, припомниха основните правила за безопасно движение. Водачи и деца получиха информационни листовки с правила за безопасност.

Както БТА информира вчера, полицаи осъществяват засилен контрол и около пешеходните пътеки в Шуменско. В акцията, която продължава и днес, са включени полицейски служители от пътна, охранителна и териториална полиция. Целта е да се засили вниманието на водачите да бъдат особено разумни при преминаване в районите на пешеходните пътеки.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Виж също и:
Close
Back to top button