Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани
Популярно

Нов физкултурен салон

Извънкласните спортни дейности и часовете по физическо възпитание спорт в Профилираната езикова гимназия „Никола Вапцаров“ в Шумен от днес ще се провеждат в изцяло обновен физкултурен салон. На тържествена церемония лентата прерязаха директорът на училището Димо Георгиев и зам.-кметът по култура и образование Найден Косев.

“Основното предизвикателство пред учебните заведения в Шуменска област е обновяването на материалната база. Профилираната езикова гимназия има щастието да е сред избраните училища, в които се облагородяват пространствата за спорт”, заяви преди официалната церемония директорът Димо Георгиев.

“Предстои още много работа по обновяване на материалната база в училищата от община Шумен”, отбеляза зам. Кметът по образование Найден Косев.

Основният ремонт на залата е извършен с целеви средства от държавата в размер на 220 хил. лв., обясни директорът. Сменена е електрическата инсталация, вентилацията и подовата настилка. Инсталирано е ново лед осветление, ремонтиран е покрива.

“За нас това е голяма постижение, защото реновирането на спортни съоръжения и изграждането на нови, е голямо предизвикателство за образователните институции. На тази сграда, която е от 60-те години на миналия век, не е правен ремонт досега. Състоянието беше тежко и тази сграда приличаше на гробница, а сега е едно ново, светло, модерно съоръжение. Благодаря на Министерството на образованието на науката, за осигурените целеви средства, за да може нашите ученици да спортуват в обновена среда“, отбеляза Димо Георгиев.

В обновения физкултурен салон учениците от клубовете по народни танци, карате и волейбол показаха своите възможности.

Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Виж също и:
Close
Back to top button