Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураПрепоръчаниСпорт
Популярно

Медали за шуменските балерини

Балерините от школата по класически танци към ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“ – Шумен се завърнаха с купи, медали и дипломи след участието си в Националния танцов конкурс „Танцова въртележка“ в Горна Оряховица. Петото издание на форума за класически, характерни и съвременни танци се проведе в дните от 28 до 30 април, съобщават от школата.

Шуменските момичета от школата Дарина Илиева и Йоана Илиева спечелиха диплом за първо място и златни медали в категория „дуети и триа“ в трета възрастова група за тяхното изпълнение на „Приятелките на Есмералда“. Припомняме, че преди месец същият дует завоюва първото място и на международния танцов конкурс „Мovmnt“ в Русе.

Още едно първо място в трета възрастова група, но в категория „групи“ спечелиха Жана Петрова, Паолина Русева, Магдалена Гелкова, Габриела Петкова, Дарина Илиева и Йоана Илиева с танците „Реверанс“ и „Златни рибки“.

Във втора възрастова група на малките шуменски балерини беше присъден диплом за второ място и купа за изпълнението на танците „В настроение…“ и „Дихание“, който беше представен за първи път.

В тазгодишното издание на Националния конкурс „Танцова въртележка“ участваха близо 700 танцьори от различни школи и студия от Варна, Русе, Велико Търново, Търговище, Сливен, Горна Оряховица, Дебелец, Хасково, Свиленград, Добрич и др.

Източник: www.shmoko.bg

Подобни публикации

Back to top button