Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Кметът Христов посрещна шуменските информатици

Кметът проф. д-р Христо Христов прие изявени шуменски информатици от ППМГ „Нанчо Попович“ и Школа „А§Б“, водени от ръководителя си проф. д-р Бисерка Йовчева.

Той поздрави младежите и им благодари за ученолюбието, упоритостта и борбеността в завоюването на призови места в национални, европейски и световни олимпиади и състезания. „Вие сте наша гордост и пример за следване от младите хора. Благодаря ви, че разнасяте славата на града ни по света. Знам, че мнозина от вас ще предпочетат да продължат образованието си в световни университети и научни институти. Заръчвам ви:  образовайте се, учете се, трупайте опит, но се върнете в града ни, за да го направим заедно модерен и привлекателен за живот и творчество!“ – каза кметът.

В продължилия свободен разговор, младежите направиха много и интересни  предложения за организиране на събития и за подходяща иновативна среда за развитие на потенциала на изявените и даровити деца на Шумен. Те поискаха навременна информация за събитията в Общината, но през познатите им и ползвани информационни канали като Instagram и TikTok. Предложиха и увеличаване на финансираните от общината младежки инициативи и проекти, в направлението на високите технологии, „Защо не и шуменски технологичен парк?!“ попитаха информатиците.

В края на срещата, кметът поднесе плакет и благодарствено писмо на проф. д-р Бисерка Йовчева, а на шуменските шампиони – подаръци.

Източник: www.shumenonline.bg

Подобни публикации

Back to top button