Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини
Популярно

Изборният ден в община Шумен приключи

Само 26 653 от общо 77 399 души, имащи право на глас, отидоха до урните в община Шумен на днешния първи тур на местните изборите за кметове и общински съветници. С избирателна активност от 34,44% това е рекордно ниска избирателна активност от демократичните промени до сега.

На първи тур на предишните местни избори гласуваха 41,69%, през 2015-та – 45,05%, а през 2011-та 51,30%.

„Изборният ден премина при спокойни условия. За целия ден имаме една жалба“, каза на брифинг в „Арена Шумен“ говорителят на Общинската избирателна комисия Дилян Нанев.
По особена ситуация се е получила в село Лозево, където в късния следобед са свършили изборните бюлетини. По вина на печатницата там и в други 2 села са пристигнали половината от заявените бюлетини.

Само в Лозево се е наложило допечатване на бюлетини. Това е станало чрез ксерокопиране на оригинална бюлетина, като на гърба копието са се подписали всички членове на СИК, каквато е била инструкцията на ЦИК. Допечатани са били около 20 бюлетини.

Все още няма информация за избирателната активност в останалите общини от Шуменска област.

Очаквайте подробности.

Източник: www.shum.bg

Подобни публикации

Виж също и:
Close
Back to top button