Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниПрепоръчани
Популярно

Еднократна помощ и за учениците от 2 до 4 клас

Еднократна помощ в размер на 300 лева ще получат родителите на всички деца в I, II, III, IV и VIII клас без значение от доходите им. Помощта ще се предоставя и независимо от вида на училището – държавно, общинско или частно.

Документи се приемат в „Социално подпомагане“, а крайният срок е 15 октомври.

За кандидатстване на помощта са необходими заявление-декларация по образец (може да се изтегли и от сайта на Агенция за социално подпомагане – Семейни помощи – Приложение 11) и удостоверение (а не служебна бележка) от съответното училище.

С промените в правилника се прецизират и разпоредбите, които регламентират подкрепата за децата със или без право на наследствена пенсия от починал родител и подкрепата на самотните осиновители.

Намалява се административната тежест за семействата при подаване на заявления декларации за отпускане на семейни помощи. Прецизира се и обхватът на обмена на информация между Агенция „Социално подпомагане“ и Министерството на образованието и науката по отношение на децата и учениците в системата на предучилищното и училищното образование, съобразно основните принципи за обработването на лични данни.

Източник: www.shumenonline.bg

Подобни публикации

Виж също и:
Close
Back to top button