Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Двойно повече болни в Шумен

Над 2,5 пъти повече са болните с остри респираторни заболявания в Шуменска област в сравнение със средното за страната. Болните в Шумен са 230 на 10 хиляди случая при данни за страната 90 на 10 хиляди. Това е второ място по регистрирани случаи на остри респираторни инфекции. Това съобщи за Радио Шумен проф. Ива Христова-  директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

„Най-уязвими са малките деца, при които се стига до бронхеолити. Да се пазят и възрастните хора с белодробни заболявания”, препоръча проф. Христова.

Все още сме далеч от епидемия. Първите случаи на грип в страната се очакват до края на ноември. В момента е най-подходящото време за поставяне на противогрипни ваксини”, коментира още проф. Христова.

„Двойно повече са ваксините, доставени през този сезон в сравнение с миналата есен и би трябвало всички записали се при личните си лекари хора над 65 години да ги получат безплатно“, каза още тя.

Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button