Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Дежурните противопожарни и спасителни екипи в Шуменско премахваха ламарини и паднали клони след силния вятър

Дежурните противопожарни и спасителни екипи на Регионалната дирекция (РД) „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ПБЗН) в Шумен през последните 24 часа са реагирали на 12 сигнала за произшествия, сред които – за надвиснали ламарини, паднало дърво върху електрически стълб и паднали клони по пътища. Това съобщиха днес от Областната дирекция на МВР.

Спасителните екипи са обезопасили в ранните сутрешни часове вчера опасно надвиснала ламарина от покрива на сграда на ул. “Хан Омуртаг” в Шумен. Малко преди 8:00 часа е приет сигнал за паднал клон на пътното платно до зала „Плиска” в областния град, който е премахнат. В 11:16 часа е потърсена помощ за премахване на надвиснала ламарина от осмия етаж на жилищен блок на ул. “Силистра” в Шумен. На място е пристигнал екип, който я е отстранил.

Сигнал за паднал клон на пътното платно по пътя за село Дибич, в посока Шумен, е получен малко след 22:00 часа снощи. Екипът, който бил насочен на място, отстранил клона и обезопасил пътя за преминаващите автомобили. След сигнал в 8:34 часа е премахнато и паднало дърво върху електрически стълб в село Риш. Районът бил обезопасен до пристигане на екип на електроразпределителното дружество, след което дървото е било премахнато.

Екип на РСПБЗН – Нови пазар също е отстранил опасно надвиснала ламарина от покрив на търговски обект на пл.” Раковски” в града, а с помощта на автовишка са били свалени пет ламарини от покрива на сградата.

Поривите на вятъра в Шуменско вчера достигаха до около 20 метра в секунда. В общинската администрация в Шумен бяха получени сигнали за паднали клони в различни части на града и населените места на общината, както и за съборено от вятъра рекламно пано в централната част на областния град.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Виж също и:
Close
Back to top button