Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини
Популярно

12 сгради в Нови пазар кандидатстват за саниране

Проектни предложения за саниране на 12 многофамилни сгради за близо 17 милиона лева подаде Община Нови пазар към Министерството на регионалното развитие и благоустройство по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд –  Етап I“ по Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България. Това съобщават от пресцентъра на Общинската администрация.

По процедурата за саниране са изготвени проектни предложения за 12 жилищни сгради в града, като най-голямата е с 96 апартамента и разгърната застроена площ от 6708 кв. м., а най-малката – с 6 апартамента и разгърната застроена площ 1277 кв. м. Общата стойност на подадените проектни предложения е 16 998 120 лв.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще назначи комисия, която в срок от три месеца ще извърши оценяване на предложенията, постъпили от цялата страна. Оценяването на проектите ще се осъществи по предварително зададени критерии, сред които – разгърната застроена площ, брой на апартаменти в жилищната сграда, наличие на сертификат за енергиен клас „А“, участие на живущите в етажната собственост и др. Максималният брой точки, който може да събере едно проектно предложение е 140, а минималният праг за допустимост в класирането – 72 точки.  Класираните проекти, събрали най-висок брой точки, ще бъдат обявени в списък от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Одобрените жилищни сгради ще получат до 100% безвъзмездна финансова помощ по Механизма за възстановяване и устойчивост на Европейския съюз.

Източник: www.shumenonline.bg

Подобни публикации

Back to top button