Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

Търсят войници с конкурс

Със заповед на командира на Сухопътни войски са обявени 10 вакантни места за войници във военно формирование 54060 – Шумен за следните длъжности – „Младши мерач на картечница”, „Младши механик-водач на БМП-23”, „Младши оператор”, „Помощник гранатометчик”, „Радиотелефонист” и „Шофьор-радиотелефонист”.

За длъжността „Младши механик-водач на БМП-23” е необходимо кандидатите да притежават свидетелство за управление на МПС категория „В”, а за длъжността „Шофьор-радиотелефонист” – категория „С”. За останалите длъжности няма специфични изисквания за заемането им.
Заявленията и необходимите документи на кандидатите се приемат до 31 юли 2023 г. във Военно окръжие – Шумен.

За нуждите на Сухопътни войски са обявени общо 393 вакантни войнишки длъжности във военните формирования в гарнизоните Шумен, Стара Загора, Ямбол, Хасково, Карлово, Казанлък, Благоевград, Враца, Плевен, Сливен, Русе, Пловдив, Асеновград, Белене, Смолян, Свобода, Горна Оряховица, София и Мусачево.
Конкурсът за обявените длъжности ще се проведе през месец ноември в периода 22 – 30 ноември 2023 г. Бъдещите войници ще решават тест за обща култура и ще показват своите сила, бързина, и издръжливост на изпит по физическа подготовка. Последният етап от конкурса е събеседване пред комисия. Спечелилите конкурс сключват договор за военна служба с допълнителни възнаграждения и социални придобивки, съгласно Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България. Първоначално нетно възнаграждение – не по-малко от 1300 лева.

За желаещите да изпълняват военната професия и да станат част от Въоръжените сили на Република България са обявени още длъжности за войници във военни формирования от състава на Съвместното командване на силите, Съвместното командване на специалните операции и Командването за логистична поддръжка.

Допълнителна информация за условията и изискванията за участие в конкурсите, гражданите могат да получат във Военно окръжие – Шумен, на телефон 0882 552 018, национален телeфон 0700 20 407, както и на интернет страницата на Централно военно окръжие – www.comd.bg.
Военно окръжие – Шумен
Шумен 9700, пл. „Освобождение“ 8; тел.: 0882 552 018; 054 87 55 61
Е-mail: vo-shumen@comd.bg; v_otdel_shumen@abv.bg

Източник: www.shumenonline.bg

Подобни публикации

Back to top button