Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ПрепоръчаниСпорт
Популярно

Шумен посреща 40 пилоти за участие в автомобилното състезание „Планинско изкачване – Шумен 2023“

Автомобилното състезание „Планинско изкачване – Шумен 2023“, посветено на емблематичния шуменски пилот Валерий Великов, ще се състои тази събота и неделя (8 и 9 април). Традиционно с надпреварата в Шумен се открива и новият сезон в националния шампионат по планинско изкачване, информират от общинския пресцентър.

По време на състезанието ще има и дрифт шоу за публиката. То ще се проведе преди и между отделните маншове, като по трасето ще могат да наблюдават атрактивни изпълнения на дрифт автомобили, съобщи председателят на автомобилния спортен клуб „Шумен аутоспорт“ Валери Балабанов.

Балабанов допълни, че участие са заявили 40 състезатели, сред които и един пилот от Румъния. Очакванията са в надпреварата да се включат още двама румънски пилоти, които са изявили желание, но поради технически причини все още не е ясно дали ще успеят да участват. Трасето е почти готово за предстоящото състезание. Маршрутът е с дължина 3350 метра и е добре познат на шуменци. Стартът е пред входа на парк „Кьошковете“, а финалът е след вила „Пазачница“, в посока към паметника „Създатели на българската държава“.

„Сред участниците има и четирима шуменци – Румен Димитров, Ханко Хинков, Иво Дечков и Мартин Сурилов. По трасето публиката ще види и пилота от Велики Преслав Христо Атанасов“, информира директорът на състезанието Данчо Данчев. За сигурността и безопасността на публиката и екипажите са ангажирани служители на охранителна фирма, на полицията и на пожарната. Осигурени са медицински екипи на спешна помощ. Местата за публиката също са обозначени и обезопасени с ленти и гуми.

Както БТА съобщи, официалното откриване е на 8 април от 12:30 часа пред паметника на Валерий Великов. Входният билет е на цена от 10 лева за ден. Състезанието се организира от Автомобилния спортен клуб „Шумен аутоспорт“ и Автомобилната федерация на България (АФБ) със съдействието на Община Шумен.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button