Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниПрепоръчани

Поход до Костадиновия манастир организира Дирекцията на Природен парк „Шуменско плато“ на 23 юни

Поход до Костадиновия манастир над село Осмар организира Дирекцията на Природен парк “Шуменско плато” на 23 юни. Инициативата е посветена на празника на билките Еньовден и се провежда по желание на гражданите и големия интерес за посещение на скалната обител, съобщават от Дирекцията.

Походът ще започне сутринта от ресторант “Стъклото”, в района на Шуменската крепост. Не е необходимо предварително записване, няма такса за участие, уточняват организаторите. Преходът е с продължителност около 5 часа в двете посоки. Във времето са включени и почивки по маршрута. Препоръчва се туристите да се запасят с вода и храна, както и да бъдат с подходящи обувки, допълват от Природен парк “Шуменско плато”.

Предвижда се по маршрута експерти от парка да покажат интересни екземпляри от растителния свят и да разкажат историята на скалните манастири, разположени на шуменското плато. Маршрутът до Костадиновия манастир над с. Осмар е  обозначен със зелено-бяла маркировка. Над него се намира емблематичния скален феномен „Окото“, допълват от Природния парк.

Припомняме, че Дирекцията на Природния парк „Шуменско плато“ организира безплатен поход до скалния манастир над село Хан Крум, по повод 28 май – Ден на парковете в България, и във връзка с кампанията на Изпълнителната агенция по горите за повишаване на информираността на обществеността по темите за стопанисването на горите и лесовъдската професия.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button