Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураЛюбопитноНовиниПрепоръчани
Популярно

Писателката Тони Маркс представя в Шумен романа си „Нищо по-малко от вечност”

Писателката Тони Маркс гостува в Шумен, за да представи на романа си „Нищо по-малко от вечност”. Срещата с нея ще се състои на 18 май от 17.30 ч. в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров”.

Книгата е разказ за злощастието на тракийските българи, за носталгията по бащините огнища и земята, от която са прогонени, но и за любовта, която носи надежда и изчиства греховете. Романът стъпва върху плоскостта на реалното историческо време, свързано с Илинденско–Преображенското въстание, Балканските и Първата световна война, разорението на тракийските българи през 1913-та и налагането на социализма, но акцентът му не е върху историческата фактология, а върху преживяванията и емоциите на героите, чрез които авторката разказва за миналото, за любовта, корените и паметта, за красивите и тъмните страни на човешката душа.

Тони Маркс е псевдонимът, под който бургаската писателка Антоанета Матева пише научно-популярните си книги „Фолклорът – забулената реалност”, „Скрити пред очите” и „Тайният код на Андерсен”, разглеждащи приказките, митовете и древните текстове като информационна банка на човечеството, която днес би могла да бъде научно потвърдена. „Нищо по-малко от вечност” е първият ѝ роман. По образование Антоанета Матева е педагог. Член е на Бургаската писателска общност.

Източник: www.shumenonline.bg

Подобни публикации

Back to top button