Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини
Популярно

Кметът Любомир Христов писа на премиера Гълъб Донев за проблема с ВиК

Кметът на Шумен Любомир Христов изпрати писмо до министър-председателя Гълъб Донев с искане държавата да помогне на ВиК-дружеството за разрешаване на неуредените финансови отношения, съобщиха от пресцентъра на общината.

В обръщението си към министър-председателя кметът Христов пише:

„Във връзка със създалата се неблагоприятна ситуация за жителите на община Шумен и бизнеса в региона поради прекратяване на електрозахранването на обекти на ВиК – Шумен ООД, както и последвалото спиране на питейната вода се обръщаме към Вас с настояването за спешна намеса на държавата и за разрешаване на възникналия проблем. 

Информираме Ви, че в резултат на получените в Община Шумен писма от „Енерго-Про Продажби“ АД и „Енергоразпределение Север“ АД, с които бяхме известени за предстоящите тогава действия поради неуредени финансови отношения на ВиК-оператора, изпратихме запитване (изх. № 26-00-1098 от 26.04.2023 г.) до ръководството на водното дружество. В него се посочва, че общинската администрация очаква да получи бърз отговор за предприемането на мерки и действия  с цел да се предотврати предстоящото прекъсване на електрозахранването, което неизбежно би довело до нарушаване на нормалното водоснабдяване за населението и промишлеността на територията на общината. До този момент такъв отговор не сме получили, за съжаление.

Уважаеми г-н Донев, с това писмо изразяваме нашата загриженост и безпокойство от задълбочаването на проблема. Община Шумен, населението и бизнесът са коректни платци, въпреки че плащат една от най-високите цени за вода в България, и очакват да получат коректно отношение и качествена услуга от водното дружество. От друга страна, споделяме и тревогата си, че честата смяна на ръководния екип на ВиК – Шумен ООД е сериозна предпоставка както за компрометиране на управленската политика на оператора, за оперативна реакция при възникване на конкретни проблеми, така и за вземането на дългосрочни решения и предприемането на действия за тяхното реализиране. 

От името на гражданите на община Шумен отново отправям към Вас апел за спешна намеса на държавата като основен акционер в собствеността на дружеството за излизане от създалата се ситуация.“

Припомняме, че заради неплатени сметки за ток от два дни по искане на доставчика на електроенергия „Кумер“ ООД помпите на ВиК-Шумен се изключват от захранване предупредително за няколко часа.

Източник: www.shum.bg

Подобни публикации

Back to top button