Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

Експерти от СИДП участваха в Международна конференция в Рим

Експерти от Североизточното държавно предприятие /СИДП/ взеха участие в Международна конференция по повод Световния ден на околната среда в Рим, съобщиха от пресслужбата му.

Организатор на събитието под надслов “Факторът гора” е Корпуса на карабинерите, а проявата се провежда в университета “Рома Тре”.

Целта на мащабната среща е да се акцентира върху опазването на горите като основен елемент в борбата с изменението на климата и върху тяхното жизненоважно значение за биоразнообразието, въглеродните, водните и енергийните цикли в световен мащаб.

Изпълнителната агенция по горите, Североизточното държавно предприятие и Югоизточно държавно предприятие представиха дейността по проект “Земите и горите на орела” (LIFE18 NAT/BG/001051), чиято основна цел е дългосрочно опазване популацията на малкия креслив орел, чрез защита и устойчиво управление на гнездовите и хранителни местообитания на вида, както и създаване на нови такива. На открит щанд екипът по проекта представи различни информационни материали за проекта, традиционни български продукти и брошури за дейността на предприятията.

Българският щанд бе посетен и от министъра на земеделието, хранителния суверенитет и горите в Италия Франческо Лолобриджида. Той се запозна с извършените дейности по проекта “Земите и горите на орела” (LIFE18 NAT/BG/001051) до момента и пожела успех на всички, които участват и допринасят за неговото успешно изпълнение.

Участие в конференцията взеха представители на институционалните власти в Италия, експерти от научния сектор и представители на международни организации, университети и изследователски центрове, преподаватели по екология, граждани и медии. На събитието бяха разгледани различни теми, чрез изказванията на изтъкнати италиански и международни лектори, следвайки шест сесии – “Опазване и възстановяване на горите за нашето бъдеще”, “Откриване, борба и превенция с човешките нарушения”,

“Горските шампиони: жените, местното население, младежта”, “Гори и климат: обсъждане на ситуации и предприемане действие”, “Информация, образование и обучение: информираността и участието като защитен фактор” и “Изследвания и обучение: „трансформираща“ промяна”.

Източник: www.shum.bg

Подобни публикации

Виж също и:
Close
Back to top button