Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаПрепоръчани
Популярно

“Добър ден! С какво да Ви помогна?”

Лошото административно обслужване е най-големият проблем в работата на общинските и областната администрация в Шуменска област. Това показват резултатите от анкетно проучване сред граждани и бизнес, направено от „Асоциация прозрачност без граници“. За този проблем сигнализира всеки четвърти запитан.

В същото време положителен отговор за наличието на корупция дават едва 8 на сто от запитаните, а за конфликт на интереси – 17%. Това каза експертът в Сдружението Иван Иванов  пред представители на администрациите в Шуменско.

“38 процента потвърждават наличието на лошо административно обслужване, около 20 процента са предприели официални действия за решаване на проблема, останалите бездействат или решават проблема алтернативно. Тоест, при административното обслужване гражданите са склонни да предприемат някакви официални действия”, посочи той.

В същото време 82% от запитаните от администрациите смятат, че предлаганите от тях услуги са на отлично ниво, като в голяма степен това се дължи на личността на служителя. Малка част от анкетираните дават конкретни препоръки за справяне с проблемните ситуации. В допитването са участвали близо 200 души от всички общини на Шуменска област – граждани и представители на бизнеса, неправителствените организации и администрациите.

Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button