Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Без ток и вода в Шуменско

Нормализира се обстановката в Шуменска област след бурния вятър и снегонавяванията. Това стана ясно от заседанието на Областния щаб за изпълнение на областния план за защита при бедствия при областния управител проф. Добромир Добрев днес. На него представителите на общини и институции информираха за предприетите действия и бяха обсъдени допълнителни мерки за преодоляване на кризисната ситуация.

Най-сериозен проблем остава липсата на електрозахранване в редица населени места в шест от общините в региона, където на 19 ноември със заповед на областния управител проф. Добромир Добрев беше обявено бедствено положение. Екипи на „Електроразпределение Север“ работят по отстраняването на авариите по електропреносната мрежа и възстановяването на електрозахранването. На терен работят екипи и от съседни райони – Търговище, Разград, Горна Оряховица, за да бъде овладяна ситуацията.

В общините Каолиново и Никола Козлево положението е много сериозно, има множество паднали стълбове и огромни навявания. Очакванията са до края на деня навсякъде да бъде подадено напрежение, отделни абонати ще останат без захранване, защото има много аварии ниско напрежение, по които ще се работи утре, увериха от дружеството. В региона има аварии и на електропроводи, за отстраняването на които и днес продължава работата в района на Нови пазар.

По информация на ВиК Шумен, липсата на електрозахранване е причина за спирането на водата в някои места в бедстващите общини. Към момента без вода са 36 населени места. В Шумен аварията е отстранена и до час ще има нормално водоподаване за целия град.

Според директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” Иван Иванов, през изминалото денонощие са реагирали на 38 сигнала, над 90 души са били евакуирани на различни места. Към момента няма данни за бедстващи хора. Пътищата в региона вече са проходими. Временно e ограничено движението по пътя Изгрев – Тодор Икономово Шумен поради силни снегонавявания, но се очаква до няколко часа да бъде отворен.

Села без ток има в общините Каолиново, Никола Козлево, Нови пазар, Венец, Хитрино и Каспичан. При пълно възстановяване на електрозахранването в населените места ще бъде отменена заповедта на областния управител за бедственото положение.

Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Виж също и:
Close
Back to top button