Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

20 акта за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци състави Община Шумен

Масираните проверки за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци вече дават резултат. Инспектори от направлението „Чистота“ в общинската администрация ежедневно обхождат местата на територията на общината, които се замърсяват най-често. Съставени са 28 констативни протокола и предписания.  От началото на годината досега са образувани 20 административно-наказателни производства по Наредба №1 за поддържане и опазване на обществения ред на територията на община Шумен. Актовете са издадени на физически и юридически лица за изхвърляне на строителни, смесени битови и едрогабаритни отпадъци на нерегламентирани места. Съгласно Наредбата санкциите за нарушителите са в размер от 100 лв. до 1000 лв. за физически и юридически лица.

От общинската администрация отново призовават гражданите да изхвърлят отпадъците си само в предназначените за тази цел съдове. Оттам припомнят, че контейнери за събиране на строителни отпадъци от домакинствата в обем до 2 куб. м. са поставени в Шумен, кварталите и селата на общината. Пет контейнера са разположени в двора на бившето военно поделение „Дивизията“ на ул. „Владайско въстание“, които могат да се използват всеки ден, включително събота и неделя, от 8.00 до 19.00 часа. По два контейнера има в кварталите „Дивдядово“ и „Макак“, един в кв. „Мътница“ и по един във всяко от 26-те села на общината. Също в двора на „Дивизията“  са поставени и контейнери за дървесни отпадъци, които могат да се използват само от физически лица.

Общо 17 са специализираните контейнери за дрехи, обувки и други изделия от текстил в Шумен. На територията на общината са разположени и 650 цветни контейнера за разделно събиране на отпадъци от опаковки и отпадъчни материали – хартия, картон, метали, пластмаси и стъкло. Съдовете са в три цвята. Сините контейнери са за събиране на хартиени и картонени опаковки, жълтите – за пластмасови и метални, а зелените – за стъклени. В началото на всеки месец Община Шумен публикува на сайта си и в медиите график на мобилния пункт за събиране на опасни отпадъци.

Къде и кога могат да се изхвърлят различните видове отпадъци гражданите могат да се запознаят и на официалната страница на Община Шумен в категорията „Разделно събиране на отпадъци“.

Източник: www.shumenonline.bg

Подобни публикации

Виж също и:
Close
Back to top button