Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани
Популярно

1 215 зрелостници на матура в Шуменско

1215 зрелостници от Шуменска област бяха допуснати до първия задължителен изпит по български език и литература днес. Матурата ще се проведе в 19 училища, седем от които са в Шумен.

Изпитът започна в 8.30 часа, като беше изтеглен Вариант 1. Изпитът е разделен на три модула. Първите два са по 60 минути, а третият – 120 минути.
Максималният резултат на матурата ще е 100 точки, а изпитът се смята за издържан при минимум 30. Тестът се състои от 22 задачи с избираем отговор, 16 с кратък свободен отговор и 2 с разширен свободен отговор.
Последният 41 въпрос включва писане на есе или интерпретативно съчинение, като за втора поредна година за тях ще има две отделни теми.

Резултатите от държавния зрелостен изпит ще бъдат обявени до 9 юни.

Вторият задължителен зрелостен изпит ще се проведе на 23 май 2023 година от 8.30 часа. Учениците, обучавани за придобиване на профилирано образование, ще се явят на втори задължителен зрелостен изпит по изучаван профилиращ учебен предмет.

Източник: www.shumenonline.bg

Подобни публикации

Виж също и:
Close
Back to top button